Skriva på distans! – Kurstillfälle 2

Texter skrivna under det andra kurstillfället. Återigen, har inte ändrat i de (spontana) texter jag skrev under tidspress. 

En sak (utan att använda namnet på tinget, eller några synonymer)

Färgen är bleknad, en gång var den vinröd på utsidan och gräddvit på insidan. Materialet är hampa och ekologisk bomull som har mjuknat efter flera tvättar. En del fläckar, mest dräggel, har missfärgat några av remmarna. Den kanske inte får några skönhetspris längre, men funktionen är det inget fel på. Till skillnad från många andra är den ergonomisk. Oftast tror de flesta att den är ergonomisk för mig. Och det är den förvisso, men det är inte därför den har fått det epitetet. Nej, det är hur den följer och formar sig kring den lilla barnabaken och låter barnet vara i grodposition som gör att den är värdefull. Fram eller bak, jag kan växla numer, men inte framåtriktad. Jag använder den varje dag.
(Bärselen)

 

En känsla (utan att använda namnet eller några synonymer)

Det luktar koskit och varma kroppar. Lyssnar man noga kan man höra en kakafoni av tysta raspande andetag, djupa suckar. Går man fram känner man först värmen, sen den mjuka pälsen och de stora rörelserna av lungorna som fylls med luft. Men ingenting mer. Eller kanske en ryckning när djuret jagar bort en imaginär fluga. Det är en känsla man vill gå in i, om inte mörkret fångar en först. Lagårn är fylld av något jag har svårt att finna någon annanstans. Jag blir själv varm och mjuk där jag sitter på halmen i ett hörn. Ögonlocken blir unga och sluts sakta. Där finns ju inget att se. Sakta sjunker jag ner under ytan.
(Lugn)Kommentera!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s